Wat zijn de plannen voor Beverwijk-2021?

Afbeelding

Het is nog allerminst zeker dat de maatschappij in april 2021 voldoende is opgekrabbeld om grote evenementen te organiseren. Normaal gesproken was SNJF al in September 2020 begonnen met uitnodigen en voorbereiden, want een groot toernooi als het Ben van der Eng Memorial vergt maanden voorbereiding.

Het Bestuur van SNJF ziet echter op dit moment niet voldoende openingen om de organisatie voor April 2021 door te zetten.

Daarmee is het 22e Ben van der Eng Memorial dus AFGELAST.

MAAR..

We zinnen op een mogelijkheid om in April toch iets te organiseren, in het weekend van BENG. Daarover zijn we in overleg, en we hopen daar zo spoedig mogelijk op terug te komen.

Vriendelijke groet,
Het Bestuur van SNJF.

Een bijzondere woensdagavond!

Afbeelding


Soms gebeurt er tijdens een judoles iets dat bijzondere aandacht vereist. Dit is zo’n gelegenheid. We hebben met vriendelijke toestemming van de familie Schonewille een video gemaakt van de gebeurtenissen op woensdag 23 september, toen een gewone les ineens heel bijzonder werd.
Vergeet niet onze video te liken!

Nieuwe maatregelen: Geen publiek meer bij de judolessen.

Het was al niet meer toegestaan op de Alphons Laudy, maar in verband met de maatregelen afgekondigd door de overheid op 28 september jongstleden is het tot nader order niet meer toegestaan voor ouders en/of begeleiders om aanwezig te zijn bij de lessen op Sportpark De Kegel.


Feed van de BeterJudo blog: SNJF feed from BeterJudo (Nieuwe maatregelen: Geen publiek meer bij de judolessen.

Bericht voor leden met epilepsie

Nieuwe richtlijnen voor de EHBO schrijven voor dat we bij constatering van een epileptische aanval altijd 112 bellen als er geen begeleider voor de betreffende judoka aanwezig is.
Als er een begeleider aanwezig is laten we de beslissing om wel of niet 112 te bellen aan de begeleider over.


Feed van de BeterJudo blog: SNJF feed from BeterJudo (Bericht voor leden met epilepsie

Coronamaatregelen BeterJudo en Katastrof, update 18/08

We gaan binnenkort weer beginnen, maar helaas is het coronavirus nog niet uitgewoed en zullen we extra maatregelen moeten nemen.
Veel van onze leden hebben een kwetsbare gezondheid en daarom moeten we ons allemaal aan een aantal regels houden. We gaan ons uiterste best doen om de mogelijkheid tot besmetting te verkleinen.

Deze maatregelen zijn opgesteld met de kennis van nu, na de persconferentie van 6 augustus. Het kan zijn dat we op termijn een en ander moeten aanpassen. De lijst met code-oranje landen wordt regelmatig aangepast (zie onder)
Het is helaas een enorme lap tekst geworden. Toch willen we iedereen vragen een en ander goed te lezen. Het is van het grootste belang dat we onze ledengroep (en onszelf) gezond houden. Lukt dat niet, dan moeten we misschien alsnog weer sluiten, dat kan nooit de bedoeling zijn. Daarom: Bij twijfel: kom niet.

ALGEMEEN

 • Er wordt geen water verstrekt. Neem allemaal minstens een halve liter mee. Frisdrank is niet toegestaan, van elkaar lenen is niet toegestaan.
 • We komen niet “voor de gezelligheid” een halfuurtje van tevoren. Kom 5 minuten voor aanvang, en vertrek zodra de les weer afgelopen is. Regel dit met je taxi! Moet je wachten, doe dat dan buiten het gebouw. 
 • Neem zo min mogelijk persoonlijke bezittingen mee (horloges, telefoons). We stellen plastic zakjes ter beschikking, daar gaat je naam op, en daar gaat alles in.
 • Zowel judoka als begeleiders blijven thuis als:
  • Je je niet goed voelt, koortsig, kortademig of benauwd bent, hoest of niest;
  • Je contact hebt gehad met iemand die deze klachten heeft;
  • Je door de GGD bent gebeld voor een contactonderzoek;
  • Je in de twee weken voorafgaand aan de judoles in een gebied met code oranje of rood bent geweest (zie hieronder):

We kunnen daaraan toevoegen dat, zodra we merken dat iemand excessief hoest, niest of een van de genoemde symptomen vertoont, we die persoon zullen vragen het pand te verlaten en een coronatest te laten uitvoeren.

Klik voor landen met code oranje of hogerAlgerijeAndorraArubaBelgië, provincie Antwerpen en Brussel (14/08)BulgarijeCanadaEstlandFinlandFrankrijkIerlandIndonesiëIJslandKroatieLetlandLitouwenMaleisiëMarokkoOekrainePolenPortugalRoemenieRuslandSpanje inclusief Balearen en CanariasSt.MaartenThailandTunesieTurkijeVerenigd Koninkrijk (13/08)Verenigde StatenWitrusland
Bij twijfel kunt u het land via deze link zelf opzoeken.

DESINFECTIE

 • Voor aanvang van de lessen moet iedereen handen desinfecteren, ook toeschouwers en begeleiders. We stellen daarvoor desinfectiegel ter beschikking.

KLEEDKAMERS

 • De kleedkamers zijn gesloten op alle locaties. Kom dus in judopak naar de lessen. Geen judopak=geen les.
 • Er worden geen judopakken of banden uitgeleend. Nieuwe leden: Kom in trainingspak of sportieve kleding.
 • In de Alphons Laudy kunt u alleen gebruikmaken van de toiletten bij de voordeur.
 • Op de Alphons Laudy wordt met stippen aangegeven waar toeschouwers kunnen zitten.
 • In de Dojo Amstelveen kunnen we maar 4 toeschouwers kwijt. Denk na of het absoluut noodzakelijk is dat u blijft kijken. Neem anders plaats bij de tennisbanen, of ga naar de bar. Het terras boven is inmiddels open.
 • We houden in- en uitlooproutes aan.
  • In de Alphons Laudy kan iedereen de dojo in door de normale ingang. Er uit mag alleen door de andere deur rechtsachter, ook voor toiletbezoek.
  • Dit geldt ook voor de Dojo Amstelveen. In door de normale deur, eruit door de deur linksachter.

AANRAKEN, KNUFFELEN etc.

 • De enige mensen die in aanraking komen met judoka zijn Tycho, zijn assistenten en de begeleiders van de judoka. Toeschouwers gaan dus niet helpen met vastmaken van banden of soortgelijke handelingen.
 • Begeleiders: Probeer te zorgen dat highfives, knuffelen, etc. zoveel mogelijk wordt beperkt of vermeden.
 • Helaas! Er worden voorlopig geen koekjes enz. na afloop uitgereikt.

REGISTRATIE

 • Mocht er toch iemand besmet raken dan is het beleid van de GGD om een contactlijst op te vragen. We zullen daarom bij de ingang een lijst bij gaan houden van iedereen die het pand betreedt. Die gegevens zullen uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, en worden vernietigd zodra de coronamaatregelen worden opgeheven.

Een ingekorte versie van dit bericht zullen we in de Whatsapp groep publiceren, korte tijd voordat we weer van start gaan.

WAAROM?

Voor onze doelgroep is het van groot belang om in beweging te blijven. Dat lukt alleen als we door kunnen draaien. Daarom gaan we proberen om de lessen zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Dat is ook de reden voor de draconische regels hierboven. We vragen eenieders medewerking en oplettendheid.

Situatie 06/08/2020
Update 10/08: De website bevat nu een lijst met landen die onder code oranje vallen.
Update 11/08: Ook mensen die betrokken zijn bij een contactonderzoek blijven thuis.
Update 12/08: Regels aangepast na SNJF bestuursvergadering: persoonlijke bezittingen, geen pak/geen Judo
Update 15/08: Meerdere landen met code oranje


Feed van de BeterJudo blog: SNJF feed from BeterJudo (Coronamaatregelen BeterJudo en Katastrof, update 18/08

De HANDICAP.NL collecte!

We doen natuurlijk jaarlijks de collecte voor handicap.nl. Maar in deze tijd is het lastig en ook niet verstandig om langs de deuren te gaan. Daarom heeft handicap.nl het mogelijk gemaakt om de collecte via de website af te handelen. Dat doe je door onderstaande QR-code te scannen, of via deze link.


Feed van de BeterJudo blog: SNJF feed from BeterJudo (De HANDICAP.NL collecte!

Video Seizoensoverzicht 2019-2020

Het seizoen is bijna om en daarom is hier het jaaroverzicht. Je zou denken dat er bijna niets gebeurd is maar dat is niet zo; het eerste gedeelte van het seizoen loopt immers van augustus tot en met februari.. en halverwege maar kwam de lockdown. Dus we hebben nog best wat leuke dingen op een rijtje kunnen zetten!

Source: Fotoseries BeterJudo (Video Seizoensoverzicht 2019-2020

Vrijdagavond in het Broersepark

Tycho demonstreert de passen van de Sirtaki. Klik op de foto voor de hele galerij.

Source: Fotoseries BeterJudo (Vrijdagavond in het Broersepark

Eerste post-Corona buitenlessen in het Broersepark

Klik op de foto voor de hele galerij!

Vandaag was het zover: na veel plannen schrijven voor de gemeente en een heleboel uitzoekwerk en geregeld konden we dan eindelijk weer buitenlessen geven. In het Broersepark in Amstelveen gaan we tot de grote vakantie buitenles geven. Omkleed met veel regels, maar we vinden het vooral belangrijk dat onze leden weer in beweging komen.
De foto’s zijn van Jantine Stronkhorst van Zien door de ogen van Tien.

Source: Fotoseries BeterJudo (Eerste post-Corona buitenlessen in het Broersepark

BackToTexel III is AFGELAST

Afbeelding

Lelystad, 26 mei 2020

L.S.,

Het bestuur van de Special Needs Judo Foundation heeft gelet op de huidige corona-crisis besloten om het Judofeest Texel, dat op 14 november 2020 gehouden zou worden, te annuleren.

We zullen met De Krim bespreken welke datum we eventueel kunnen reserveren in november 2021 en we laten dit tijdig weten aan de verenigingen

Namens het bestuur,

Henk de Vries
Voorzitter SNJF

Open letter from the SNJU Board

SNJU ID Rules proposal 2020

 

For the rules proposal, click this link

Source: SNJU (Open letter from the SNJU Board

Throwback deel 1: Roemenië 2018

We zitten nu al een paar weken thuis en het ziet er naar uit dat dit jaar voor wat betreft toernooien een verloren jaar is: Op het programma stond natuurlijk ons eigen mega-toernooi in Beverwijk (afgelast), een toernooi in Zwitserland (afgelast), Sučeava, Roemenië (afgelast) en we moeten nog zien of het toernooi in Ierland in oktober door kan gaan. Dus- gaan we net doen alsof we wél geweest zijn en pakken we een oude fotoserie, en maken we er een mooi verhaal bij. Ook leuk voor de mensen die nog nooit mee zijn geweest, zodat ze kunnen zien hoe het er aan toe gaat op onze trips! Je kunt op elke foto klikken en dan ga je naar de fotopagina. Ook de foto’s zijn voorzien van onderschriften.
Deze eerste aflevering gaat over onze trip naar Cluj Napoca, Roemenië in 2018.

Verzamelen op Schiphol bij het Meeting Point. In tegenstelling tot onze normale relaxte planning zijn dit soort uitstapjes strak gepland.

Hoe manage je zo een grote groep? We delen ze op in groepjes van 4 judoka met telkens 1 begeleider. Die groepjes blijven bij elkaar, gaan samen door de security, samen eten, samen op 1 kamer, en blijven gedurende het hele project bij elkaar. Tycho en Bob hebben geen groepje: Bob gaat voorop, dan volgen de groepjes en Tycho is de hekkesluiter. Het systeem is in jaren geperfectioneerd en iedereen vertrouwt op elkaar.

In het vliegtuig zorgen we dat judoka die extra begeleiding nodig hebben in de buurt van een begeleider zitten.

Je kunt niet rechtstreeks vliegen naar Cluj Napoca, dus dat moet via Warschau. Daar stappen we over op een kleiner vliegtuig dat ons naar Cluj Napoca brengt.

In Roemenië is alles meestal goed geregeld. Op de luchthaven staat een bus die ons naar het hotel brengt, samen met wat andere verenigingen uit heel Europa.

We hebben geen plaatjes van het hotel maar wel van de prachtige omgeving! Het hotel ligt naast een werkelijk gigantisch winkelcentrum waar we de eerste avond eten in de Food Plaza.

Traditie is dat de organisatie een cultureel evenement organiseert, of een uitstapje. Waar we in 2017 het kasteel van Dracula bezochtren, gaan we nu naar de zoutmijnen in Turda, de grootste zoutmijnen ter wereld. Deze foto laat de krappe toegangstunnel zien, maar als je eenmaal binnen bent..

..dan is er dus een heus reuzenrad in een van de hoofdruimtes.

De derde dag is de wedstrijddag. De ochtend wordt gebruikt voor de divisioning, en ook om collega-judoleraren die kunst aan te leren. Daarna kunnen de poules wordne gemaakt en gaat de wedstrijd van start!

Op dag 4 heeft de organisatie nóg een uitstapje voor ons geregeld! We gaan de stad Cluj Napoca in waar gids Edvard ons rondleidt. Het standbeeld van de laatste koning van Roemenië, Mathias Corvinus is heel geschikt voor een mooie groepsfoto!

En vervolgens worden we ook nog naar de Botanische Tuinen geleid.

We gaan proberen om elke week een overzicht zoals hierboven te produceren.. zolang we het zelf niet kunnen meemaken.
Tot de volgende keer!

Source: Fotoseries BeterJudo (Throwback deel 1: Roemenië 2018

Thuislessen Katastrof en BeterJudo deel 12

Source: Fotoseries BeterJudo (Thuislessen Katastrof en BeterJudo deel 12

Thuislessen BeterJudo en Katastrof deel 11

Source: Fotoseries BeterJudo (Thuislessen BeterJudo en Katastrof deel 11

Thuislessen BeterJudo en Katastrof Deel 10: De Kruiwagen challenge!

Deel 10: De Kruiwagen Challenge!

Source: Fotoseries BeterJudo (Thuislessen BeterJudo en Katastrof Deel 10: De Kruiwagen challenge!