Wordt ook lid van de SNJF 100Club!!

Wat krijg ik daarvoor?

– U bent welkom bij de trainingen van BeTeR-judo;
– U heeft het recht om eenmaal daadwerkelijk mee te trainen met één van de door ons aangeboden lessen;
– Bij toernooien georganiseerd door onze organisatie heeft u toegang tot de toernooizaal en heeft u recht op een consumptie naar keuze;
– U bent automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief;
– U bent welkom bij de SNJF100club dag waarbij wij u verslag doen van onze activiteiten;
– U wordt indien u dit op prijs stelt vermeld in onze nieuwsbrief en op onze website als lid van onze SNJF100club;
– U kunt er trots op zijn dat u lid bent van onze SNJF100club!

Wat kost dat?

Lid van de 100club kost -het woord zegt het al- 100 euro per jaar. Het geld komt direct ten goede aan De verschillende activiteiten van de SNJF. We gaan uit van een verbintenis van 5 jaar. Zowel personen als bedrijven kunnen deelnemen aan de 100club.

Hoe meld ik mij aan?

Neem contact op met Henk de Vries via henk@specialneedsjudo.nl, of 06-40440641
Of gebruik onderstaand formulier voor meer informatie:

Daar zijn ze: De nieuwe Special Needs pilot regels.

snji01-01

Beste Special Needs coaches, judoka, scheidsrechters, officials, vrijwilligers en ouders:

Na twee jaar evaluatie van verschillende methodes tijdens vele toernooien in Nederland en in het buitenland heeft de Nationale G-Judo Scheidsrechterscommissie geleid door Jenny Koster en Matthijs ELema en in samenwerking met Special Needs coaches uit vele landen de nieuwe regels voor het Special Needs Judo uitgebracht. Deze regels verzekeren de veiligheid voor alle Special Needs judoka.
Een aantal van u hebben al eerder deze concepten gezien tijdens toernooien in de afgelopen 2 jaar. We hopen dat de nieuwe regels zullen worden toegepast door al de landen die deelnemen in Special Needs Judo en Special Olympics competitie. Ons doel is het brengen van uniformiteit, hetgeen in het voordeel zal werken van alle Special Needs judoka.

Namens de Special Needs Judo Foundation en Special Needs Judo International:
Tycho van der Werff
Tomas Rundqvist
James Mulroy
Tryphon Peppas
Ego Sijmens
Cecilia Evenblij

De nieuwe regels kunnen HIER worden gedownload.

16e Johan Cruyff Open Dag voor SNJF

Ondanks dit onheilspellende plaatje: Het was echt heel mooi weer! Klik op de foto voor de hele galerij!
Ondanks dit onheilspellende plaatje: Het was echt heel mooi weer! Klik op de foto voor de hele galerij!

Vandaag was een team van SNJF/BeterJudo aanwezig op de Johan Cruyff Open Dag 2016. We hebben in totaal meer dan 200 bezoekers mogen verwelkomen, kinderen uit alle delen van Nederland. Sommigen hebben we door kunnen verwijzen naar onze collega-judoscholen, anderen hopen we zelf binnenkort te mogen verwelkomen. Al met al was het een geslaagde dag met mooi weer en een heleboel gezelligheid.

Nieuw! Inloggen met Facebook!

login-with-facebook

Met ingang van vandaag is het mogelijk om op de specialneedsjudo.nl website in te loggen met je Facebook account. In de rechterbalk van de website is het “Login with Facebook” logo te zien. Als je daarop klikt, zal de software van de website je Facebook account gebruiken om in te loggen. Makkelijk!

Terug uit Japan

De “magic triangle” voor vertrek naar Tokyo. Klik op de foto voor de volledige galerij. ATTENTIE: Grote galerij met 362 foto’s!

De specialneedsjudo.nl website is een tijdje stil geweest. Dat komt natuurlijk voornamelijk door de vakanties, maar we hebben inmiddels weer iets te melden!

Deel 1 Project Japan voltooid

Deel 1 van Project Japan is voltooid: De reis, met 32 deelnemers, naar Tokyo om daar de Kodokan te bezoeken, workshops te geven en aan deel te nemen, de Japanse cultuur van dichtbij te bekijken en bovenal met veel plezier onze deelnemers een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Naar Tokyo!

Na het succes van onze kata-reis naar Stockholm, mei 2015, werd het plan opgevat om met een klein aantal (+/- 10) judoka op reis te gaan naar de plek waar het allemaal is uitgevonden: Naar Tokyo, om daar de Kodokan te bezoeken, de Eisho-Ji tempel en nog meer bezienswaardigheden. Toen mensen hoorden van het plan werd het originele team van 10 al snel uitgebreid tot 15, toen 20 en uiteindelijk kwamen we uit op 32 personen! Het haalbaarheidsonderzoek werd positief afgesloten en vervolgens begon de taak van contacten leggen, vluchten en hotels boeken, afspraken, draaiboeken en plannen maken om zoveel mogelijk te halen uit de 13 dagen die we daar hadden.

Doelstelling

Doelstelling was, naast de studiereis, ons Special Needs Judo naar Japan te brengen. De Kodokan was zeer geinteresseerd in onze lesmethodes en we hebben dan ook verscheidene workshops mogen uitvoeren, zowel op de Kodokan als op Toyo University. Ook hebben we waardevolle contacten weten te leggen met verscheidene hoogwaardigheidsbekleders van Kodokan Judo Institute en met Special Olympics Nippon.
Inmiddels wordt gewerkt aan een evaluatieverslag, en het ‘huiswerk’ dat we van KJI mee hebben gekregen.

Doel van deze post is echter de publicatie van de foto’s van onze trip! Klik op de foto bovenaan het artikel en bekijk de volledige galerij!

5bfc644b-2dc8-4e4f-a2cc-48852bcd84ca

NSGK draagt bij aan Project Japan

5bfc644b-2dc8-4e4f-a2cc-48852bcd84ca
Zoals iedereen die onze communicatie volgt wellicht weet, gaat SNJF/Katastrof eind Juli van dit jaar met een grote groep van in totaal 56 judoka naar Japan. In samenwerking met een aantal judoscholen uit Nederland en Zweden gaan we daar twee weken lang Judotrainingen volgen in het land waar het allemaal begon, en uiteraard ook wat mee te krijgen van de Japanse cultuur.

Daarnaast hopen we de Japanners te laten zien wat Special Needs Judo nu echt inhoudt, en waartoe Special Needs Judoka allemaal in staat zijn, met name op het vlak van het Special Needs Judo Kata waarin SNJF/Katastrof nog steeds een voortrekkersrol vervult.

Zo’n reis is kostbaar, heel kostbaar. We hebben NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) bereid gevonden om deze onderneming financieel te ondersteunen, waarvoor we hen uiteraard zeer erkentelijk zijn.

Om op onze beurt ook NSGK weer te ondersteunen, zal SNJF ook dit jaar weer deelnemen aan de jaarlijkse collecte van 14 t/m 19 november.

In het kader van ons beleid van volledige openheid zal de reis naar Japan vastgelegd worden via de katastrof.nl blog middels dagelijkse fotoseries en verslagen.
Ga naar katastrof.nl om u aan te melden!

Tycho genomineerd voor de Penning Sportraad Amsterdam!

Onderstaand is overgenomen van de website van de Sportraad Amsterdam.

Penning Sportraad Amsterdam 2016 – Nominatie #2: Tycho van der Werff

2016-05-24

Penning Sportraad Amsterdam 2016 - Nominatie #2:  Tycho van der Werff

Op donderdag 2 juni aanstaande vindt de uitreiking van de Penning Sportraad Amsterdam 2016 plaats. De Sportraad reikt jaarlijks ten overstaan van de Amsterdamse sportwereld zijn Penning uit aan een persoon of instelling die zich met durf, visie, ambitie en inzet op het gebied van sport en bewegen bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het welzijn van de inwoners van Amsterdam. Met deze onderscheiding hopen wij Amsterdam en zijn bewoners te motiveren en te inspireren om zich op dit terrein blijvend in te zetten. In totaal hebben wij meer dan 50 voordrachten ontvangen waaruit een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportraad Amsterdam, na uitvoerige beraadslaging vijf genomineerden heeft gekozen. Deze week maken we dagelijks een genomineerde bekend. Vandaag: Tycho van der Werff, initiatiefnemer van Special Needs Judo Foundation.

Tycho van der Werff is (samen met Ben van der Eng) oprichter van de Special Needs Judo Foundation(SNJF) en verantwoordelijk voor het technisch beleid. De Foundation verzorgt onderwijs, training en competities in de judosport voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale handicap. Daarnaast is de Foundation een belangrijke adviseur van de internationale judofederaties EJU (European Judo Union) en IJF (International Judo Federation) op het gebied van (wedstrijd)regelgeving en classificatie. Van der Werff neemt hierbij dikwijls het voortouw en heeft onder meer een niveaubepaling en kwalificatiesysteem ontwikkeld voor Special Needs Judoka’s.

Tegelijkertijd geeft Van der Werff leiding aan de judovereniging BeTeR (BTR) Judo, de judoclub die bij SNJF hoort. De trainingen en lessen van de vereniging bevatten niet alleen judotechnieken, maar zijn ook gericht op het vergroten van de sociale vaardigheden van de leden. Tevens is Tycho betrokken bij verschillende schoolprojecten, toernooien (waaronder het jaarlijkse Open Europese Special Needs judo-evenement in Beverwijk) en het expertisecentrum van de Foundation.

De Sportraad feliciteert Tycho van der Werff met zijn nominatie!

Wilt u de uitreiking van de Penning Sportraad Amsterdam 2016 op donderdag 2 juni (inloop 16:30 uur) in de Stadsschouwburg bijwonen? Aanmelden kan via deze link.

Beleving en toewijding (Door Sebastiaan Fransen)

20160409_00016_16994Afgelopen zaterdag. Een grote sporthal komt langzaam tot rust. Op twee matten is iets bijzonders bezig. Je kunt het voelen. Monden vallen open. Iedereen houdt zijn adem in.

Ik zit achter een klein tafeltje met een scoreformulier. Ik voel mijn ogen vochtig worden, maar een kata judge is professioneel. Ben ik verdrietig? Nee, ik ben geraakt. De omgeving vervaagt en ik ga op in het moment. Genieten.

20160409_00018_22735

Op de tatami (judomat) voor mij zie ik Merijn met volle overgave het nage-no-kata uitvoeren op de manier van Cees Roest. Met opperste concentratie schuift hij over de mat. Merijn is verlamd aan zijn benen. Op de Open European Special Needs Kata demonstreert hij een prachtig kata met Tycho van der Werff.

Op de mat ernaast zie ik Luna Gielissen excelleren. In haar ogen opperste concentratie. Alle bewegingen worden gecontroleerd en strak uitgevoerd. Grote mannen langs de mat kijken vol bewondering naar een klein meisje en haar leraar Patrick Jaspers die als uke fungeert. Een prachtig nage-no-kata wordt gedemonstreerd. Vol beleving en toewijding. Geweldig.

20160409_00016_16558

Ik schat op dat moment Luna een jaar of zes. Echter, het is een meisje van tien jaar oud met een groeiachterstand. Ze heeft vaak pijn tijdens het trainen. Toch heeft Luna keihard getraind met haar leraar (50 jaar) om hier vandaag te staan.

Professioneel blijf ik focussen op het kata en het invullen van het scoreformulier. De tranen kan ik tegenhouden. Desondanks ben ik emotioneel en voel me vooral dankbaar en nederig dat ik vandaag naar deze prachtige kata mag kijken. Vol bewondering voor deze judoka en hun mooie kata.

Ik bedenk dat judo, ter verbetering van lichaam en geest, uitermate geschikt is voor mensen met een beperking. Echter, realiseer ik me ook dat judoka met een beperking geweldig zijn voor het judo!

Vooraf had de wethouder het Special Needs toernooi geopend met de woorden “sport is beleving”. Als kata judge heb ik vandaag kata gezien vol beleving. Niet alleen van Luna en Merijn. Nee, van vele judoka met vele nationaliteiten en verschillende beperkingen.

Ik zag judoka, begeleiders en medewerkers vol beleving. Trouw aan de judoprincipes om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Niet alleen, maar met zijn allen. Een warme familie van gelijkgezinden, waar je snel in wordt opgenomen. Met respect voor elkaar.

We kunnen veel leren van deze prachtige judoka. De beleving en toewijding. De warmte en elkaar helpen. De spontaniteit en humor. Het plezier en doorzettingsvermogen. Ik heb genoten van deze bijzondere dag in Beverwijk op de Open European Special Needs Kata. Bedankt dat ik er onderdeel van mocht zijn.

Wil je meer weten over judoën met een beperking? Kijk dan ook eens op Special Needs Judo Foundation. Ze zijn heel goed bezig en ook altijd op zoek naar mensen met een warm hart die kunnen helpen of willen doneren.

Met dank aan Sebastiaan Fransen: Beleving en Toewijding

Resultaten Beverwijk XVIII

Beverwijk-XVIII

Hieronder de lange lijst van deelnemers en hun resultaten. Op dit moment hebben we wegens technische problemen nog niet de beschikking over de uitslagen van het OESN en het OESN Kata. Zodra deze beschikbar zijn wordt de spreadsheet aangepast.
Onderaan de spreadsheet is het mogelijk om het toernooi te selecteren waarvan u de resultaten wilt zien.

Beverwijk XVIII in foto’s!

Klick de foto voor de gehele galerij (400 foto’s)

..en dan zijn we er weer doorheen. Alles dat blijft is de herinnering aan een fantastisch geslaagd toernooi, en de wetenschap dat we dit volgend jaar weer moeten overtreffen. Hopelijk zijn de 400 foto’s die zijn overgebleven een bijdrage om de herinnering aan Beverwijk XVIII levend te houden.
Op naar Beverwijk XIX, 1 en 2 april 2017!

Hieronder een link naar de prachtige serie foto’s van Menno Lesterhuis:
10 april, ochtend (externe link)
10 april, middag (externe link)

Worldwide education and advice for the Special Needs Judo community

%d bloggers liken dit: